wandtegels keuken

Wandtegels keuken

Wandtegels kan je niet meer uit het beeld van een keuken slaan, denk zo bijvoorbeeld even aan het populaire kookprogramma ‘Dagelijkse kost’ met Jeroen Meus. Daar zie je telkens opnieuw in zijn keukens de prachtige wandtegels op de achtergrond. 

Het bepaalt niet alleen de complete sfeer van jouw keuken maar ook aan de praktische kant kan je het niet meer missen. Als er iets spettert tegen de wandtegel kan je dit met een simpele veeg van een natte doek perfect schoon maken. Daarom verdient uw keuken een prachtige tegel die ervoor zorgt dat alles perfect tot zijn recht komt. 

Het is namelijk ook hier dat u gemakkelijk enkele uren per dag spendeert. Wij hebben een ruim assortiment aan wandtegels die elk soort keuken dan ook een prachtige ‘finishing touch’ kan geven waarmee u zich zowel in de ochtend als in de avond goed thuis mee kan voelen.

Bestendigheid van de wandtegels in je keuken

Als je voor een keramische wandtegel gaat, dan is deze water-, vlek- en hittebestendig waardoor het tegen temperaturen van ongeveer +60 °C  kan.  Zo kan je dus zorgeloos koken want de kleur en vorm van jouw favoriete tegels worden perfect behouden, zelfs tijdens het stomen van jouw favoriete gerechten.

Ook door de vlekbestendigheid zal je geen zorgen hebben wanneer er iets gemorst wordt, met een simpele veeg van de schotelvod zijn de wandtegels terug als nieuw. Dit komt dankzij het ontbreken van poriën en oneffenheden, waardoor er veel minden kans is op vuilophoping en bacteriën.

Een ruim assortiment wandtegels voor de keuken

We bieden een zeer ruim assortiment van wandtegels aan voor jouw keuken.

Zo hebben we onze prachtige keramische tegels die bestaan uit oven gebakken aarde en mineralen waarvan we alle kleuren, vormen en formaten voor je kunnen aanbieden. Dit past perfect bij zowel moderne keukens als bij authentieke en neutrale keukens. Wat je ook zoekt, wellicht zal je bij ons jouw smaak vinden.

Ook natuursteen kan je bij ons vinden. Uit groeves wordt deze gewonnen en vervolgens verwerkt tot prachtige tegels. Dit zorgt voor een zeer unieke en natuurlijke uitstraling in jouw keuken, elke tegel is namelijk anders.

Marokkaanse tegels

Marokkaanse wandtegels, ook wel zellige genoemd, zijn handgemaakte geglazuurde tegels met een oneffen oppervlakte. Door deze oneffenheid in combinatie met de prachtige kleuren en patronen, creëren de tegels een zeer uniek karakter dat je nergens ander kan vinden. Je kan als het ware koken met zicht op een prachtig oosters kunstwerk. Als je fan bent van vintage, dan zal je van zelliges compleet weg zijn.  

De laatste jaren zijn Marokkaanse tegels enorm populair geworden en kan je deze meer en meer terugvinden in zowel oudere huizen alsook in moderne huizen. De nuances van kleuren en patronen en het aangename karakter dat dit uitstraalt, maakt elk soort keuken enorm geliefd.

Deze tegels worden op traditionele manier gemaakt zoals het al vele eeuwen gaat. Ze halen de klei uit de grotten in Fes, want enkel daar kan dit teruggevonden worden. Nadat er uit deze klei grote pakken gerold wordt, worden er vormen uitgesneden. Hierna worden deze gedroogd in de zon en vervolgens behandeld met glazuur en gebakken in een olijfpit-oven. Dit gehele proces wordt met de hand gedaan.

Hierna gaan ze met simpele gereedschappen de tegels kappen tot de gewenste vormen, zo vormt men het unieke en speciale karakter dat elk van deze zelliges heeft.

Doordat ze iets schuin afgekapt worden, kunnen Marokkaanse tegels strak en zonder voeg tegen elkaar geplaatst worden. Enkel wanneer er toch nog een opening is, dient men voegsel te gebruiken.

We verwelkomen je graag in onze showroom zodat je in alle rust kan kijken welke Marokkaanse tegels je in jouw keuken wil hebben.

Natuursteen wandtegels

Via eeuwenoude technieken wordt natuursteen uit steengroeves over de hele wereld gewonnen. Hiervan worden vervolgens de prachtige natuursteentegels gemaakt.

Dankzij de natuurlijke uitstraling is elke wandtegel anders en krijgt jouw keuken dan ook heel snel dat speciale en unieke gevoel waarvoor de natuursteen zijn populariteit dankt. Het zijn zeer duurzame tegels en de stenen zelf zijn nauwelijks onderhevig aan slijtage. Wanneer je de juiste producten gebruikt kan je deze ook in een perfecte staat onderhouden. Natuursteen komt uit een onuitputtelijke bron en is een natuurlijk product. Hierdoor is het niet zo milieubelastend als kunstmatig gefabriceerde tegels. Een ander voordeel van natuursteen is dat het mogelijk is in elk soort kleur, elk soort afmeting en er is een grote mogelijkheid hoe je het wenst te bewerken om het perfect in jouw keuken te laten passen.

Keramische wandtegels

Door de steeds meer groeiende mogelijkheden voor het gebruik van keramische tegeltoepassingen en dankzij de geavanceerde ontwikkelingen op het gebied van productietechniek, worden keramische tegels een steeds interessantere keuze om als wandtegel te gebruik in je keuken. Je kan namelijk bijna elk denkbaar materiaal in keramiek gebruiken. Het is inmiddels ook niet meer te onderscheiden van het echte materiaal. Hierdoor lijken de mogelijkheden eindeloos. Exclusief marmer, natuursteen, een mozaïekpatroon, gelijkend op terracotta of zelfs  een houtlook. Het is allemaal mogelijk in keramiek. Uiteraard is er ook een ruime keuze aan glanzende en matte keramiektegels. Vervolgens heb je bij keramische tegels ook nog eens krasbestendigheid en een uiterst lange levensduur waardoor het de ideale keukenwand kan worden. 

Zelfs de grootte van de wandtegels valt geheel zelf te beslissen, zo hebben we bijvoorbeeld zeer kleine tegels waarvoor een mozaïekwand bijvoorbeeld perfect tot zijn recht kan komen. Met relatief grote wandtegels kan je jouw keuken ook een groter gevoel geven.

We zien je graag in onze showroom waar je naar hartenlust kan rondkijken voor onze tegels.