Tegels voor opritten

Tegels voor opritten

Denk je er over na om je oprit onder handen te nemen? Dan moet je een keuze maken welke tegel je graag ziet. Bij ons ben je alvast aan het juiste adres. Met ons gamma aan tegels voor opritten zorg je ervoor dat jouw oprit er uit springt.

Wil je je oprit opnieuw heraanleggen? Of is je nieuwbouwwoning klaar en is nu de oprit aan de beurt? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Welke tegels wil ik voor mijn oprit? Hoe wil ik dat mijn oprit eruitziet? Hoe onderhoud ik mijn oprit. Je ziet het, er zijn een heleboel vragen. Maar bij ons ben je aan het juiste adres, want wij geven een antwoord op al je vragen.

Tegels voor opritten

Eerst en vooral moet je nadenken over het soort tegel dat je wil voor je oprit. De tegels voor opritten zijn anders dan terrastegels. Ze moeten namelijk verschillen in afmeting, de dikte, de vorm van de tegel, de manier van leggen en het materiaal. Met ons gamma aan tegels voor opritten heb je alvast een uitgebreide keuze. Wij leggen alvast even voor je uit waarom deze tegels zo verschillen met terrastegels. Eerst en vooral mogen tegels voor opritten niet te groot zijn. Zodra ze te groot zijn, zouden ze kunnen breken. Dat is dan ook absoluut niet de bedoeling. Een kleinere tegel of klinker is dus ideaal om je oprit mee aan te leggen. Ook de dikte speelt een grote rol. Een klinker of tegel tussen de 6 cm en 8 cm is een ideale tegel voor jouw oprit. De tegels moeten tegen een stootje kunnen, want er moet een auto overheen reden. Het is dan ook niet de bedoeling dat hij bij de minste aanraking gaat breken. Vandaar dat een tegel met deze dikte ideaal is. Qua materiaal is het voornamelijk belangrijk dat het een harde tegel. Zo zijn betonklinkers ideale tegels voor opritten. Ook betonnen tegels zijn ideaal om te gebruiken. Als je een geschikte tegel gekozen hebt, is ook de manier van leggen enorm belangrijk. Er zijn verschillende soorten legverbanden die je kan toepassen om je oprit aan te leggen. Zo kan je kiezen uit een aantal legverbanden, namelijk:

 • Elleboogverband. Hierbij worden de tegels of klinkers met de korte zijde tegen de lange zijde gelegd.
 • Heb je liever een halfsteensverband? Ook dat is mogelijk. Hierbij ligt er een rij tegels en gaat de volgende rij starten in de helft van de vorige tegel.

Je moet ook zien dat je tegels of klinkers vast zitten. Zo is een boordsteen heel belangrijk wanneer je oprit wordt aangelegd. Het is namelijk belangrijk dat de tegels niet beginnen te verschuiven. Met een boordsteen of opsluitbanden ga je voorkomen dat de tegels beginnen te verschuiven. Er zijn dan ook een heleboel soorten tegels voor opritten die je kan kiezen. Wij sommen even voor je op welke tegels je nu precies kan kiezen.

Betonklinkers

De eerste soort tegels voor opritten dat in ons gamma zit, is betonklinkers. Deze tegelsoort heeft een heleboel voordelen, namelijk

 • Allereerst zijn betonklinkers sterk en slijtvast. Ideaal dus als je er iedere keer met je auto moet over rijden.
 • Daarnaast zijn deze tegels ook bestand tegen vorst.
 • Je vindt deze klinkers in vele maten en kleuren.
 • Betonklinkers kan je in verschillende legverbanden leggen. Zo kan je kiezen tussen steens-, halfsteens-, blok- of visgraatverband.
 • Wanneer je kiest voor betonklinkers, dan kies je ook voor een duurzame tegel die een tijdje meegaat. Ideaal dus voor jouw oprit

Keramische tegels en klinkers

Ook keramische tegels en klinkers zijn een ideale tegelsoort voor jouw oprit. Zij hebben ook een aantal voordelen, namelijk

 • Keramische tegels en klinkers zijn in alle formaten en kleuren beschikbaar.
 • Deze tegels zijn kleur- en slijtvast. Maak je dus geen zorgen als er te veel zon op schijnt. Zelfs je kinderen of de honden kunnen erover fietsen of lopen zonder dat de tegels afzien.
 • Ze nemen weinig vocht op. Dit zorgt er ook voor dat je over deze tegels makkelijk kan stappen zonder uit te glijden.

Natuurstenen tegels

Een andere tegelsoort die je kan kiezen voor je oprit, zijn natuurstenen tegels. Ook deze tegelsoort heeft een aantal voordelen, namelijk

 • Natuurstenen tegels hebben een uniek karakter.
 • Deze tegels zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.
 • Je vindt ze in een verscheidenheid van soorten, zoals graniet, kalksteen, basalt en zandsteen.

Zoals je ziet heb je een heleboel keuze voor je oprit. Maar twijfel niet langer en kom bij ons kiezen uit ons gamma van tegels voor opritten. Wij bezorgen je de oprit van je dromen. In onze showroom kan je de tegels komen bewonderen en je keuze maken. Heb je toch nog vragen of wil je graag advies? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.