betonklinkers

Betonklinkers

Een niet weg te denken element in de tuin wordt gevormd door het uitgebreide assortiment aan betonklinkers. Betonklinkers zijn te verkrijgen in talloze maten, vormen en kleuren voor het aanleggen van opritten, terrassen, paden en knusse hoekjes. Bij ons kan je terecht voor al je vragen en we helpen je ook de juiste klinkers te kiezen.

Betonklinkers kan je niet weg denken. Je vindt ze overal en ze zijn ook in vele verschillende soorten te verkrijgen die je kan gebruiken voor diverse doeleinden. Denk maar aan:

  • getrommelde klinkers
  • gebouchardeerde klinkers
  • uitgewassen klinkers
  • tambourkes
  • cirkelformaties

Verschillende soorten betonklinkers

Zoals hierboven beschreven, zijn er verschillende soorten betonklinkers. Laten we er een paar voor je opsommen en wat hun specifieke eigenschappen zijn. Zo zijn er de getrommelde klinkers. Deze betonklinkers ondergaan een speciaal proces. Ze worden in een trommel geplaatst en door elkaar geschud. Deze trommel draait rond en de klinkers gaan tegen elkaar botsen. Op die manier worden deze betonklinkers bewerkt. Zo krijgen deze klinkers ook een oorspronkelijk uitzicht, zoals de betonklinkers van vroeger. Ze zijn dan ook minder strak van uitzicht en de kleur van de klinkers is niet overal egaal. Maar naast het unieke uitzicht heeft deze klinkersoort nog een aantal voordelen, namelijk:

  • Getrommelde betonklinkers worden minder snel vuil. Zo heeft bijvoorbeeld mos meer tijd nodig om op deze klinkersoort te groeien.
  • Deze klinkers drogen ook sneller.
  • De getrommelde klinkers kan je voor verschillende zaken gebruiken. Zo kan je ervoor kiezen om je oprit ermee te leggen, maar ze worden ook gebruikt als pad in de tuin en zelfs als straatstenen.
  • Heb je een landelijke woning? Of is je woning eerder modern? Dat is geen enkel probleem. Deze klinkersoort past bij elk type woning.
  • Getrommelde klinkers kan je in een verscheidenheid aan legpatronen leggen. Zo kan je kiezen tussen wildverband, maar ook halfsteensverband is mogelijk. Hierbij verspringen de stenen per rij telkens een halve steen.

Een ander soort klinker dat je kan kiezen, zijn de gebouchardeerde klinkers. Boucharderen is een tussenstap in de afwerking. De klinkers worden eerst gehakt, dan gebouchardeerd of gehamerd en nadien verder afgewerkt met beitels en schuurmachines. Deze zorgen ervoor dat de betonklinkers een egaal oppervlak krijgen. Bij zo’n soort afwerking verschijnen er witte punten op een donkere achtergrond. Deze punten kunnen naargelang de bouchardeerknop verschillen qua grootte en diepte. Wanneer het proces is afgerond, heeft je gehele steen een lichtgrijze kleur.

Door de verschillende formaten, stijlen en kleuren heb je de mogelijkheid om met betonklinkers mooie legpatronen te realiseren. De sfeer hangt af van jouw keuze in de natuurlijke klinkerkleuren, gelegd in strakke, rechtlijnige en cirkelvormige patronen. Hou bij jouw keuze enerzijds rekening met de grootte van jouw tuin, en anderzijds met de kleur van de gevel. Zo bekom je een evenwichtig beeld. Nadat jouw oprit, terras of dat padje in je tuin gelegd is, kan je je helemaal verder uitleven met de afwerking. Zo kan je kiezen of je boordstenen in beton plaatst of je wil liever die palissades of tuinpaaltjes plaatsen? Ook dat is mogelijk. Of wil je toch die muurstenen voor zandbakken, vijvers, fonteinen… installeren? Ook dat is allemaal mogelijk. Ontdek en creëer je eigen stijl.

Een tuinpad in klinkers geeft aan jouw woning een persoonlijke stijl. Wanneer jouw voorkeur gaat naar een getrommelde klinker, dan krijgt jouw oprit of tuinpad een rustiek uitzicht. Wij leveren enkel klinkers gemaakt uit de beste grondstoffen. En met BENOR certificaat.

Aarzel dus niet langer en realiseer de tuin, oprit of het terras van je dromen. Wij helpen je hier graag mee verder. Contacteer ons gerust voor meer informatie of kom een kijkje nemen in ons uitgebreid showterrein.