Polyester vijvers op maat

Polyester vijvers op maat

Droom je van polyester vijvers? Wil je graag een in je tuin waar je kan genieten van al die natuurpracht? Met onze polyester vijvers op maat ben je aan het juiste adres. Maar wat is nu het voordeel van polyester? Waar moet je op letten? Hoe moet je zo’n vijver onderhouden? Wij geven je het antwoord op al je vragen.

Tegenwoordig worden veel vijvers uitgevoerd met rubberen vijverfolies van amper 1 mm dik. Ondanks een aantal voorzorgsmaatregelen zoals een zandbed en kippengaas onder de folie ter bescherming tegen scherpe uitsteeksels, boomwortels en ratten of andere knaagdieren, gaan deze vijvers na enkele jaren lekken.
Daarom kozen wij er vanaf het begin voor om uw vijver uitsluitend in polyester uit te voeren. De kans op lekken is uitzonderlijk klein. En moest er toch een lek optreden is het met polyester heel makkelijk te herstellen. Maar er zijn nog een aantal andere voordelen aan polyester vijvers, namelijk:

  • Polyester vijvers hebben nauwelijks limieten op gebied van vormgeving of afmetingen. Zowel verticale, rechte wanden als een geleidelijk aflopende oever, aangepast voor amfibieën kan met polyester perfect worden uitgevoerd.
  • Een bijkomend voordeel met polyester is dat de oeverranden veel mooier kunnen worden afgewerkt. Met vijverfolie moet de rand worden weggewerkt onder een laag aarde, stenen of een houten overstekende rand. Met polyester vijvers is dit niet het geval. De bovenranden kunnen netjes gelijk worden afgewerkt met de oeverrand.
  • Polyester vijvers bieden ook een langere levensduur dan vijvers met folie.

Onderhoud van polyester vijvers

Polyester vijvers zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Wat kan je allemaal doen om je polyester vijver te onderhouden? Hier zijn een aantal tips:

  • De vijverplanten die je hebt, kan je een paar keer per jaar snoeien of uitdunnen. Haal de kapotte bladeren weg en zorg dat je planten de vijver niet gaan overwoekeren.
  • In de herfst- en wintermaanden kan je de vallende bladeren weg scheppen met een net.
  • Maak de bodem ook proper met een bijvoorbeeld een stofzuiger. Het afval op de bodem kan beginnen rotten en zo kunnen er algen ontstaan. Die zorgen ervoor dat de waterkwaliteit niet optimaal is.
  • Controleer ook regelmatig de kwaliteit van het water.
  • In de wintermaanden kan er sneeuw op de vijver terechtkomen of kan de vijver dicht vriezen. Het sneeuw op de vijver kan je gemakkelijk weg ruimen. Doe het wel heel voorzichtig om de vissen in hun habitat niet te storen. Wanneer de sneeuw weg is, komt er opnieuw lichtinval in je vijver terecht. Dit is ideaal voor de vissen en je vijverplanten. Wanneer je vijver dichtgevroren is, mag je geen gat gaan kappen. Dit zou de rust van je vissen verstoren. Wat je hiervoor het beste kan doen, is een kom met kokend water op het ijs zetten. Zo kan het ijs onder en rond de kom rustig smelten en creëer je opnieuw een opening in het wateroppervlak. Dit is ideaal, want op die manier komt er opnieuw zuurstof in je vijver. Dit is dan weer gunstig voor je vissen en vijverplanten.

Bij ons kan je op twee manieren een vijver bestellen:

  • Je bezorgt ons een plannetje met de gewenste afmetingen. Wij maken de polyester vijver hier op maat en je kan deze komen afhalen en zelf plaatsen.
  • Wij brengen een bezoek ter plaatse en maken een ontwerp, voor zoverre je zelf nog niet over een ontwerp zou beschikken. De polyester vijver wordt ter plaatse gerealiseerd en afgewerkt.

Breng ons gerust een bezoekje om samen te bekijken hoe jouw vijver kan gerealiseerd worden.
Of klik hier om een bezoek bij jou ter plaatse aan te vragen. Dan kunnen we ons meteen een prima beeld vormen van de situatie en de mogelijkheden in jouw tuin. Wij staan je graag bij met advies. Twijfel dus niet langer. Geniet van onze polyester vijvers in je tuin. Deze vijvers laten je genieten van de combinatie tussen natuur en dier.