keramisch parket

Keramisch parket

Met een keramisch parket kan je een prachtig en sfeervol gevoel in je huis creëren. Visueel valt het niet meer te onderscheiden van een echt houten parket. Hierbij brengt keramisch parket ook nog eens tal van voordelen met zich mee. Over het algemeen zijn keramische parket tegels langwerpige smalle tegels met een houtlook.

Zo is ons parket ook compleet volkeramisch, hier gaat men de klei reeds met de kleur van het oppervlak verreiken, dit zorgt zelfs voor een maximale bestandheid tegen slijtage. Ook wanneer je een echte doe-het-zelver bent en je graag het parket zelf plaatst, zal je merken dat dit enorm aangenaam is met een keramisch parket. Ons keramisch parket is van het hoogste niveau waardoor er zelfs bij beschadiging van de tegel eenzelfde kleur behouden zal worden onder de oppervlakte. Dankzij deze speciale techniek hebben de tegels namelijk een veel sterkere breukweerstand.

Keramisch parket kan, in tegenstelling tot houten parket, niet vervormen. Hierdoor gaat het parket dan ook niet kraken wanneer je er over stapt. Als je een parket wenst dat op lang termijn interessant is, dan is een keramisch parket veel voordeliger dan bijvoorbeeld echt tropisch hardhout, eiken parket of enige andere houtsoort. Dit wegens de duurzaamheid, de sterkte van de tegels, geen verkleuring door licht, een anti-slip oppervlak enzovoorts. Het fijne aan een keramisch parket is dat je ook de tegelvloer compleet uniek kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld zeer lange tegels gebruiken waarmee er een echte houten parket look gecreëerd wordt. Uiteraard kan je qua kleur heel gevarieerd gaan kiezen bij ons. Zo kan je van een verweerd parket tot een zeer klassieke eikenhouten kleur gaan. Bekijk zeker ook ons grijs keramisch parket, momenteel is dit een zeer populaire keuze.

Afwerking van ons keramisch parket

Al onze tegels zijn volkeramisch en gerectificeerd, deze hebben perfecte rechte hoeken doordat ze op een exacte maat gezaagd worden. Dit maakt het ook kwalitatiever. De vloertegel verkrijgt op deze manier een gezaagde zijkant met een bijna niet bestaande voeg tot gevolg. Doordat de voeg zo klein is, wordt de hele vloer meteen een stuk makkelijker om te onderhouden. Dit geeft ook de indruk dat je parkettegels meer doorlopend zijn qua oppervlak en zo krijg je een groter en strakker uiterlijk en gaat je parket er een betere houtlook op overhouden.

Vloerverwarming en keramisch parket

Je kan een keramisch parket combineren met vloerverwarming. Op die manier bespaar je meteen ook energiekosten. Door vloerverwarming te gebruiken kan je de thermostaat namelijk 1 à 2 graden lager zetten, wat een jaarlijkse besparing tussen 6% en 15% kan opleveren (dit is afhankelijk van hoe goed je woning geïsoleerd is).

Ons aanbod

Nog een voordeel van keramisch parket is dat deze perfect geschikt zijn voor elke ruimte: van de keuken, woonkamer en badkamer tot de slaapkamer. Het aanbod is enorm groot, er is voor elk wat wils. Doordat de creatie van deze tegels een industrieel proces is, kan men elk soort houtsoort toepassen op het parket.

Ook geschikt voor je badkamer

Een houten vloer in de badkamer, visueel zou het mooi zijn, maar totaal niet praktisch. Dankzij moderne technieken hebben we nu keramisch parket, waarmee dit wél kan! Zo geef je jouw badkamer een wel heel speciale stijl. De parkettegels zijn krasbestendigheid en hebben een uiterst lange levensduur. Ook is het vocht- en kleurbestendig. Tevens is de voeg bijna niet zichtbaar dankzij de minimale voegbreedte en zal je ook niet snel vuil zien op deze tegels. Ze zijn tevens enorm hygiënisch want ze zijn gemakkelijk schoon te maken, net zoals andere vloeren in keramische tegels.

Keramisch parket in je woonkamer

Een vraag die vaak gesteld wordt is of keramisch parket nu eigenlijk wel geschikt is voor de woonkamer. Het antwoord hierop is een volmondige ja. Het is zeer geschikt om te gebruiken doordat het zo duurzaam en krasbestendig is. Het onderhoud is erg gemakkelijk en het is veel hygiënischer dan een tapijt of zelfs een echt houten parket. Verder is het ook uitermate geschikt om in een modern interieur toe te passen. Uiteraard is het ook heel interessant om dit vervolgens te combineren met vloerverwarming, zo bespaar je energiekosten en maak je jouw woonkamer extra groot want je hoeft niets meer van verwarming op te hangen. Doordat het geen echt parket is maar een tegel, kan je deze doortrekken op de wand, wat een leuk effect geeft. Tevens maakt het je woonkamer net iets unieker.

Slaapkamer

Als je vaak last hebt van allergieën is de keuze voor keramisch parket in de slaapkamer snel gemaakt. Dit is uiterst hygiënisch, gemakkelijk in onderhoud en oogt zeer mooi. Ook de duurzaamheid en krasbestendigheid maken het ideaal.

Onderhoud keramisch parket

Keramische tegels voor het parket zijn de meest onderhoudsvriendelijke tegels, het is zeer makkelijk om deze schoon te maken. Doordat je een keramisch parket steeds schoon kan houden, is dit ook meteen een betere keuze dan een houten parket. Met wat water en een schoonmaakproduct, kan je het parket prachtig schoon houden.