belgische blauwsteen op maat

Belgische blauwsteen op maat

Wij beschikken over een nieuwe machine voor Belgische blauwsteen op maat. Dorpels, vensterbanken, deur- en vensteromlijstingen, muurplinten, boordstenen, … We kunnen het allemaal!

Prachtige Belgisch blauwsteen op maat kopen doe je veilig en voordelig bij De Witte. Van keukentabletten tot plinten op maat, van dorpels en tegels en tot vensterbanken en vensteromlijstingen dankzij onze machine is er eindeloos veel mogelijk. Met onze Belgische blauwsteen kies je voor topkwaliteit materiaal, een natuurlijke uitstraling en een optimale prijs – kwaliteit verhouding. Of je nu gaat voor die kenmerkende blauwgrijze kleurtint, of de antraciete kleurtint van donkergezoet Belgisch hardsteen, bij ons ben je verzekerd van hoogwaardig materiaal (de echte Belgische hardsteen) voor de beste prijs. Jouw hardsteen wordt zorgvuldig op maat gezaagd en secuur afgewerkt in onze eigen natuursteen zagerij.

Verschillende afwerkingen voor onze belgische blauwsteen op maat

Geschuurde belgische blauwsteen op maat

geschuurde belgische blauwsteen op maat

Onze geschuurde Belgische blauwsteen op maat is gelijkaardig aan de diamantgezaagde tegels. Het verschil is dat de geschuurde tegels meer afgewerkt zijn. Hierbij zijn de slijpsporen weggeschuurd en zo verdwijnt ook de blauwe kleur.
Het resultaat is een fijnbewerkte gladde en effen tegel, met een lichtgrijze kleur. Zo verkrijgt men een iets ruwer uitziende tegel, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Antico gotiek Belgische blauwsteen

Door de ambachtelijke veroudering en de kleurschakeringen kan je deze tegel vergelijken met een oude kerktegel. Deze tegel is mooi te combineren met andere natuurlijke materialen en kleuren. Dankzij onze Belgische blauwsteen op maat is alles mogelijk.

Belgische blauwsteen op maat.jpg

Gezandstraalde Belgische blauwsteen

gezandstraalde belgische blauwsteen op maat.jpg

Na het zagen van de natuursteen wordt zandstralen toegepast om de steen een ruwer uitzicht te geven. Daarbij zorgt zandstralen voor een antisliplaag waardoor deze geschikt is voor plaatsing in zwembaden.  Het zandstralen gebeurt door de stenen te bewerken onder hoge druk met abrasieve korrels.Wat wil zeggen dat deze slijtende bestanddelen bevatten die deeltjes losmaken van het oppervlak waardoor het oppervlak ruwer en stroever wordt. Onze gezandstraalde Belgische blauwsteen op maat is geschikt voor dorpels, vensterbanken, deur- en vensteromlijstingen, muurplinten, boordstenen, …

Getrommelde Belgische blauwsteen

Als men natuursteen machinaal trommelt, dan wordt het in een grote trommel (centrifuge) gedaan Deze trommel is gevuld met fijne steenslag, grove ronde grind en water. Het natuursteen beweegt op deze manier dusdanig dat het niet breekt, maar waardoor de randen wel beschadigen. Ook de andere zijden van het natuursteen (bovenzijde en onderzijde) zullen door beweging door de trommel beschadigen. Grotere natuursteen platen en tegels kunnen niet machinaal getrommeld worden, omdat ze vaak breken in het trommel proces. Geïnteresseerd in getrommelde Belgische blauwsteen op maat? Neem dan zeker contact op.

Waarom Belgische blauwsteen?

Belgische blauwe hardsteen heeft de bijnaam ‘petit granit’ vanwege zijn natuurlijke glans en hardheid, dat doet denken aan graniet. Buitenlandse stenen hebben deze kwaliteit echter niet. Blauwe Steen uit Henegouwen is tijdloos en krijgt over de jaren een patina dat het karakter en de charme van de steen versterkt. Belgische blauwe hardsteen is een sterk materiaal. Het is een massieve, compacte en weinig poreuze steen. Deze is met andere woorden bestand tegen druk en slijtage. Onze Belgische blauwsteen op maat is resistent tegen weersomstandigheden en het gebruik van producten. De Belgische blauwe steen is drukbestendigheid en ook de samenstelling van andere blauwe stenen is daarentegen erg variabel.