keramisch parket terras

Keramisch parket terras

Keramisch parkettegels zijn tegenwoordig moeilijk van het echte hout te onderscheiden. Ze worden vaak toegepast in woonkamers. Maar als je ze verder doortrekt naar buiten en voorziet van keramisch parket, dan geeft dat een heel apart gevoel met een mooie, luxueuze uitstraling.

Je hebt binnen keramische tegels liggen en je houdt enorm van die uitstraling. De combinatie tussen de houtlook en het onderhoudsgemak zorgen ervoor dat je 100% overtuigd bent van deze tegel. Je houdt er zelfs zoveel van dat je er over nadenkt om deze door te trekken naar je terras? Alles is mogelijk met deze tegelsoort. Met het keramisch terras geniet je het hele jaar door. De eerste zonnestralen zijn daar. Je kan je terrasmeubels uit de stal halen en met een kop koffie genieten op jouw keramisch parket terras. Zeg nu zelf, dit staat toch garant voor optimaal genieten. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n terras? Heeft een keramisch parket terras veel onderhoud nodig? Wij geven een antwoord op al je vragen.

Keramisch parket terras

Keramische parkettegels hebben tal van voordelen:

 • Allereerst is keramisch parket terras heel sterk.
 • Daarnaast zijn deze tegels krasbestendig, robuust en slijterij. Met andere woorden, keramisch parket kan absoluut tegen een stootje. Kinderen die over het terras fietsen, honden die achter elkaar lopen. Het is allemaal geen probleem voor deze tegels. Zelfs na intensief gebruik blijven deze tegels stralen.
 • Keramische parkettegels zijn niet vochtgevoelig. Het is dus de ideale tegelsoort voor buiten. Heeft het geregend en ligt je terras er nat bij? Geen enkel probleem, want met deze tegelsoort kan je niet uitglijden. Het oppervlak wordt behandeld met een antisliplaag. Bij teak of bankirai kan een combinatie van vocht en groenaanslag gevaarlijk zijn. Je moet oppassen waar je stapt en een verkeerde beweging kan er al voor zorgen dat je onderuit gaat. Dat is bij keramisch parket niet het geval. Dankzij de antisliplaag hebben vocht en groenaanslag geen schijn van kans.
 • Naast krasbestendig zijn deze tegels ook hittebestendig. Ideaal voor als jouw terras zuidgericht is. De zonnestralen hebben geen invloed op je terras.
 • Keramisch parket terras is ook kleurvast. Dus bij de minste zonnestralen gaan ze niet verkleuren.
 • Deze tegels vervormen niet waardoor de keramische parkettegel ook niet gaat kraken.
 • Deze tegels zijn ook vorstvrij en bovendien zijn ze bestand tegen elke weersomstandigheid. Regen, zon, sneeuw… het doet je terras niets.
 • In tegenstelling tot parket is deze tegelsoort enorm onderhoudsvriendelijk. Je moet ze dus niet schuren, waxen, lak… Vlekken, zoals bijvoorbeeld vetvlekken als je aan het barbecueën bent, kunnen niet doordringen op de tegels. Je kan ze nadien heel makkelijk schoonmaken met gewoon wat water en allesreiniger. Geef nu toe, makkelijker qua onderhoud kan toch niet?
 • Keramische parkettegels zijn smalle tegels met houtlook en zorgen voor een natuurlijke en authentieke look.
 • Er zijn vele motieven en kleuren in keramisch parket terras. Je kan ze dan ook in verschillende legpatronen leggen. Wildverband, visgraatmotief… het is allemaal mogelijk met deze tegel.
 • Als je gaat voor een keramisch parket terras, dan ga je resoluut voor een duurzaam terras.
 • Tenslotte zijn keramische parkettegels ideaal te combineren met vierkante tegels.

Doe-het-zelf of vraag onze plaatsingsdienst

Ben je een doe-het-zelver? Dan kun je deze aankopen aan scherpe prijzen.
Ook onze professionele plaatsingsdienst met uiterst bekwame vloerders staan tot jouw dienst. Zij gaan jouw vloertegels steeds met de meeste zorg plaatsen en afwerken. Dus twijfel niet langer. Geef je terras de luxueuze look met ons keramisch parket terras. Dit terras biedt je de look van parket en het onderhoudsgemak van keramische tegels. Heb je vragen of kunnen we je ergens mee helpen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag om je droom te realiseren en je te laten genieten van een natuurlijk en authentiek terras.