Keukentegels

Het gebruik van keukentegels voor de vloer is al decennia oud, echter was dit niet altijd een visueel genot maar eerder een praktisch zaak. Tegenwoordig is het praktische gebruik hiervan nog steeds niet te missen in jouw keuken, maar is dit hier bovenop ook een fraaie toevoeging aan jouw woning geworden. 

Tegels zijn zeer hygiënisch en hittebestendig. Ze komen in elke vorm, kleur en maat, hierdoor bieden ze dus in veel opzichten voordelen. Daarom hebben we deze alvast even in enkele punten voor je samengevat.

Bestendigheid van keukentegels is belangrijk

Een keramische keukentegel is water-, vlek- en hittebestendig waardoor het tegen temperaturen van ongeveer +60 °C  kan.  Op die manier kan je dus zorgeloos koken want de kleur en vorm van jouw favoriete tegels worden perfect behouden. Dit zelfs tijdens het stomen van jouw favoriete gerechten.

Dankzij de vlekbestendigheid zal je ook geen zorgen hebben wanneer er iets wordt gemorst, met enkele simpele vegen van de schotelvod zijn de tegels terug als nieuw. Dit komt dankzij het ontbreken van poriën en oneffenheden in je keukentegels, waardoor er veel minden kans is op vuilophoping en bacteriën.

Ons assortiment keukentegels

We hebben een ruim assortiment aan keukentegels in keramiek en natuursteen.

Keramische tegels bestaan uit oven gebakken aarde en mineralen. Hiervan kunnen we alle kleuren, formaten en vormen voor je aanbieden. Zowel voor moderne keukens als voor authentieke en neutrale keukens zal je zeker jouw smaak kunnen vinden.

Uit groeves wordt natuursteen gewonnen, vervolgens worden deze verwerkt tot tegels. Dit zorgt voor een zeer unieke en natuurlijke uitstraling, elke tegel is namelijk anders.

Zijn keukentegels geschikt voor vloerverwarming?

Onze keukentegels in keramiek en natuursteen zijn ideaal om te gebruiken bij vloerverwarming, wat trouwens al meegaat uit de tijd van de Romeinen. Wat toen enkel voor de elite was, is gelukkig nu betaalbaar en efficiënt.

De verwarming ligt verspreid over de gehele oppervlakte waardoor de warmte niet slechts uit één plaats lijkt te komen. Ook zal je merken hoe aangenaam het is om te koken met warme voeten. Doordat je vloerverwarming gebruikt kan je zelfs enkele radiatoren weglaten. Zo bespaar je niet alleen plaats, maar ook energiekosten. Dankzij de verwarming kan je de thermostaat namelijk 1 à 2 graden lager zetten, wat een jaarlijkse besparing tussen 6% en 15% kan opleveren (dit is afhankelijk van hoe goed je woning geïsoleerd is).

Keukentegels voegen met Epoxy

We bieden ook epoxy voegsels aan, wat perfect is voor jouw keukentegels. Het zorgt er namelijk voor dat voedselresten niet tussen de voegen en naden terecht kunnen komen. Op deze manier kan jouw keuken uiterst hygiënisch gehouden worden.

Keramische tegels

Wanneer je in jouw keuken voor hardheid, slijtvastheid en duurzaamheid wilt gaan, dan zijn keramische keukentegels de keuze bij uitstek. Ook zijn er tal van verschillende stijlen keramiek die je kan gebruiken om zo jouw keuken compleet uniek te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keramiek tegels met een houtlook, een mozaïekpatroon, gelijkend op terracotta. Uiteraard is er ook een ruime keuze aan glanzende en matte keramiektegels.

Ook de grootte van de tegels kan je zelf beslissen, zo is er bijvoorbeeld keuze van zeer kleine tegels tot relatief grote tegels die je keuken een totaal andere look geven.

Natuursteentegels

Dankzij technieken die al eeuwen gebruikt worden kan natuursteen uit steengroeves uit de hele wereld  gewonnen worden. Hiermee maken we prachtige keukentegels in natuursteen. Het natuurlijke karakter van de natuursteen zorgt er voor dat elke tegel uniek is, wat uw keuken een enorm speciaal gevoel zal geven.

Ontdek zo bijvoorbeeld onze ruime catalogus aan verschillende types van Vietnamese blauwsteen, onze verschillende soorten Indian black, de prachtige Chinese boordsteen (past meer buitenhuis, evt. weghalen of hyperlink). De natuursteentegels zijn zeer duurzaam en de stenen zelf zijn nauwelijks onderhevig aan slijtage, via de juiste producten kan je deze perfect onderhouden. Ook zijn natuursteentegels afkomstig uit een onuitputtelijke bron en zijn deze een natuurlijk product. De winning ervan is hierdoor niet zo milieubelastend als kunstmatig gefabriceerde tegels.komen-lubbock.orgmy latest blog postwood phone casephone case stickershttp://bh-editores.com/